Όταν η κοινωνία μου πιπιλάει το μυαλό επίμονα και επί χρόνια για κάτι.. ξέρω ότι προσπαθούν να με καθοδηγήσουν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Σε κάτι κακό. Σε κάτι που θα με βλάψει και θα με κρατήσει χαμηλά σε υγιεία και δονήσεις.
Από μικρούς μας έχουν τρελάνει στις διαφημίσεις με το φθόριο στις οδοντόκρεμες. Το βάζουν στο νερό μας. Στα τρόφιμα, στις παιδικές τροφές. Γιατί;
Έτσι ξεκίνησε η αναζήτησή μου για το φθόριο.
Τι είναι λοιπόν αυτό το τοξικό; Διότι περί τοξικού πρόκειται..
Δεν θα σας βαρύνω σε αυτό το άρθρο με πολλές πληροφορίες. Τα βασικά αναφέρω πιο κάτω, για να πάρετε μια ιδέα και μετά ακολουθούν σύνδεσμοι προς πολύ ενδιαφέροντα άρθρα από ποικίλες πηγές, που μπορεί όποιος από εσάς θέλει και διαθέσει χρόνο, να αναγνώσει για να σχηματίσει δική του εικόνα.
Το φθόριο είναι ένα ισχυρότατο δηλητήριο που περισσεύει από τα πυρηνικά εργοστάσια, τα χαλυβουργεία, τις βιομηχανίες αλουμινίου και ψευδαργύρου, τα εργοστάσια που φτιάχνουν τούβλα, τα διυλιστήρια και την παραγωγή λιπασμάτων.
Μεταξύ των δύο παγκοσμίων πολέμων καθώς η ζήτηση αλουμινίου αυξανόταν, το φθόριο και οι φθοριούχες ενώσεις άρχισαν να αποτελούν σημαντικά παραπροϊόντα, που θεωρούνταν τοξικά και τα χρησιμοποιούσαν κυρίως ως ποντικοκτόνα. Οι πολυεθνικές έπρεπε να βρουν τρόπο να μετατρέψουν τα «σκουπίδια» τους, δηλαδή το φθόριο μεταξύ άλλων.. σε κέρδος. Έτσι μπήκε στον οργανισμό και τα σπίτια μας.
Κάποιες από τις πιο συνηθισμένες πηγές πρόσληψης φθορίου είναι το φθοριωμένο πόσιμο νερό, ποτά και αναψυκτικά και χυμοί εμπορίου, το ντους με φθοριωμένο νερό (το δέρμα το απορροφά άμεσα), τα στοματικά διαλύματα και οι οδοντόκρεμες, τα συμπληρώματα διατροφής σε χάπια ή σταγόνες, το γάλα σε σκόνη (και σόγιας) για βρέφη, τα επεξεργασμένα δημητριακά, το κρασί και η μπύρα, το κοτόπουλο (αηδία!!) του οποίου τα κόκκαλα έχουν υποστεί μηχανική αφαίρεση, τα ψάρια (αναλόγως προελεύσεως, επεξεργασίας και συσκευασίας), τα αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη, το φθοριωμένο αλάτι, τα αναισθητικά (Enflurane, Isoflurane, Sevoflurane) και τα τσιγάρα. Προσέξτε επίσης τα μεταποιημένα τρόφιμα, όπως το στιγμιαίο τσάι και τα προϊόντα προερχόμενα από χυμό σταφυλιού. Διάφορες παραλλαγές του φθορίου βρίσκονται επίσης, σε πολλά εντομοκτόνα για τα σπίτια και στα φυτοφάρμακα για καλλιέργειες.
Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν σε όλες τις οδοντόπαστες αναγράφεται ότι η κατάποσή τους μπορεί να σας δηλητηριάσει.
Στις συμπτωματικές αντιδράσεις περιλαμβάνονται:
- ελαφρά ή μέτρια δηλητηρίαση με έντονα αντανακλαστικά
- παραισθήσεις και σπασμοί εξαιτίας της πτώσης της τιμής του ασβεστίου, που δημιουργείται από το φθόριο
- πτώση της πίεσης του αίματος
- αναπνευστική ανεπάρκεια
Το φθόριο καταστρέφει το ήπαρ και τα νεφρά, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, δημιουργεί συμπτώματα που μιμούνται την ινομυαλγία και λειτουργεί σαν Δούρειος Ίππος για την μεταφορά του αλουμινίου στον εγκέφαλο διαπερνώντας τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό του εγκέφαλου. Από αυτήν την λειτουργία κατηγορείται το φθόριο ότι προκαλεί την νόσο του Alzheimer και μειώνει τον δείκτη νοημοσύνης. Η χρήση φθορίου προκαλεί γενετικές ανωμαλίες και βλάβες, ενώ επιδεινώνει προβλήματα του θυρεοειδή αδένα. Η ποσότητα που καταναλώνεται στο πόσιμο νερό έχει αποδειχθεί πως μειώνει δραστικά την λειτουργία του θυρεοειδούς στους ανθρώπους. Επίσης εξαντλεί το κολλαγόνο με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση του δέρματος και την αποδυνάμωση των μυών, των συνδέσμων και των τενόντων. Επίσης, προκαλεί χρόνια φθορίαση στα δόντια (κηλίδωση της αδαμαντίνης) και οστεοπόρωση (αραίωση της οστικής πύκνωσης).
Ένα άλλο γνωστό όργανο θύμα του φθορίου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του εγκεφάλου είναι η επίφυση, ένας κωνοειδής αδένας που μπορεί να ασβεστοποιηθεί από το φθόριο, αναστέλλοντας την λειτουργία του να παράγει μελατονίνη. Δεν κάνει μόνο αυτά η επίφυση, αλλά θα αναφερθώ σε άλλο άρθρο. Η μελατονίνη είναι απαραίτητη για τον υγιή, βαθύ ύπνο. Η έλλειψή της συμβάλλει επίσης σε προβλήματα του θυρεοειδούς, που επηρεάζουν ολόκληρο το ενδοκρινικό σύστημα.
Εμφανίζεται υποθυρεοειδισμός με συμπτώματα κατάθλιψης, χρόνια κόπωση, αδυναμία, αύξηση βάρους, αύξηση χοληστερίνης και προβλήματα καρδιάς. Αυξάνεται η συχνότητα εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου. Παρουσιάζεται γενικευμένη διαταραχή της συμπεριφοράς κατά τρόπο που μπορεί να περιγραφεί σε αντιστοιχία στον άνθρωπο σαν κινητικές διαταραχές, μείωση του IQ και μαθησιακές δυσκολίες. Μπορεί να μην είναι γνωστό ότι το φθόριο ελαττώνει την παραγωγή και την δραστηριότητα της τεστοστερόνης, όμως η δράση των αλογόνων, κυρίως του βρωμίου και του φθορίου στην libido του άνδρα ήταν γνωστή, ιδίως σε περιόδους πολέμου.
Μην πιστεύετε και ερευνάτε!!
Επιβάλλεται να αναφερθεί ότι μειώνει την θέληση και την διάθεση ενός ανθρώπου να αντισταθεί στην επιβολή κάθε εξουσίας.
«…Επαναλαμβανόμενες ανεπαίσθητες δόσεις φθορίου (όπως ακριβώς συμβαίνει όταν χρησιμοποιεί κάποιος οδοντόκρεμα με φθόριο), κάμπτουν συν τω χρόνω τις αντιστάσεις του ατόμου, δηλητηριάζοντας και ναρκώνοντας σταδιακώς μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, καθιστώντας το έτσι παθητικό στην βούληση αυτών, οι οποίοι επιθυμούν να το εξουσιάσουν…».
«…Εν τούτοις – και θέλω αυτό να καταστεί πολύ σαφές και ξεκάθαρο – η πραγματική αιτία, η οποία κρύβεται πίσω από την φθορίωση του νερού δεν είναι η προστασία των παιδικών δοντιών. Εάν αυτή ήταν η πραγματική αιτία, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, πολύ ευκολότεροι, φθηνότεροι και αρκετά αποτελεσματικότεροι. Ο πραγματικός στόχος πίσω από την φθορίωση του νερού, είναι να κάμψει τις αντιστάσεις των μαζών στην κυριαρχία, στον έλεγχο και στον περιορισμό των ελευθεριών…».
Το φθόριο είναι ένα βιομηχανικό απόβλητο! Ένα υποπροϊόν της βιομηχανίας αλουμινίου και των εταιριών παραγωγής φωσφορικών λιπασμάτων.
Το 1963 μελέτες που έκαναν οι επιστήμονες έδειξαν πως μικρές ποσότητες φθορίου προκαλούσαν καρκίνο σε ποσοστό 12%, ενώ αυξημένες συγκεντρώσεις φθορίου προκαλούσαν καρκίνο στο 100% των ποντικών!
Πριν 30 χρόνια στο εργοστάσιο αλουμινίου του Διστόμου, όπου χρησιμοποιείται ο κρυόλιθος για την ηλεκτρόλυση των βωξιτών, γύρω από την περιοχή του εργοστασίου αποδεκατίστηκαν τα αιγοπρόβατα που έβοσκαν σε χόρτα μολυσμένα από μεγάλη ποσότητα φθορίου.
«Η Φθορίωση είναι η μεγαλύτερη υπόθεση επιστημονικής απάτης του αιώνα».
– Robert Carlton, Ph.D, πρώην επιστήμονας EPA, 1992
«Πες ένα ψέμμα αρκετά δυνατά και για αρκετό διάστημα και ο κόσμος θα το πιστέψει».
Αδόλφος Χίτλερ
Πηγές:
What you want to believe.. Who am I to tell you what you think you see..
Σύνταξη/Επιμέλεια/Τροποποίηση
Ηλέκτρα Ραδιώτη