Επικοινωνία με την εταιρεία ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε.

by Electra Radioti

Επικοινώνησα με την ελληνική εταιρεία ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε.

Η ερώτησή μου ήταν η εξής:

“Καλημέρα σας! Θα θέλατε να μου στείλετε μία λίστα των προϊόντων σας από αυτά, που είναι vegan μόνο, να την κοινοποιήσω στα media μου και την ιστοσελίδα μου www.electraradioti.com? Όλα σας τα προϊόντα είναι cruelty-free, αλλά όχι όλα vegan, σωστά?”

Η απάντηση, που έλαβα ήταν η εξής και σας την παρουσιάζω αυτούσια, όπως την έλαβα:

«Αγαπητή Ηλέκτρα

Σας ευχαριστούμε πολύ για την προτίμησή σας στην εταιρία και τα προϊόντα μας.

Τα προϊόντα ΚΟΡΡΕΣ δεν δοκιμάζονται σε ζώα. Τα τεστ αποτελεσματικότητας και ασφάλειας των προϊόντων πραγματοποιούνται σε συνεργασία με Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, αναλυτικά εργαστήρια και ινστιτούτα. Τα τεστ αυτά περιλαμβάνουν in vitro διαδικασίες: μέσα στο εργαστήριο εφαρμογή του προϊόντος σε αναδομημένη ανθρώπινη επιδερμίδα [reconstructed epidermis], προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το προϊόν έχει κάποια δράση. Στη συνέχεια πραγματοποιούνται in vivo tests: τα προϊόντα δοκιμάζονται από εθελοντές και συγκεκριμένες παράμετροι μετριούνται κατά διαστήματα υπό την επίβλεψη δερματολόγου. Όσον αφορά στις α’ ύλες που χρησιμοποιούμε, επίσης επιβεβαιώνουμε πως δεν δοκιμάζονται σε ζώα ούτε ζητούμε από άλλους φορείς να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες δοκιμές για εμάς.

Σχετικά με το αν όλα τα προϊόντα ΚΟΡΡΕΣ είναι κατάλληλα για vegan, το γάλα, το γιαούρτι είναι μερικά από τα συστατικά που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα μας και αυτά είναι σαφώς επισημασμένα ως κατάλληλα για vegetarian και όχι για vegan.

Στις συσκευασίες ΚΟΡΡΕΣ καθώς και στο www.korres.com θα βρείτε τον πίνακα FORMULA FACTS που αναφέρει με μέγιστη διαφάνεια τα συστατικά, το φυσικό περιεχόμενο καθώς και τη φιλική σύνθεση του προϊόντος προς vegan/ vegetarian. Ο πίνακας FORMULA FACTS εμφανίζεται στο μεγαλύτερο εύρος των προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ, ενώ σε ορισμένα προϊόντα δεν είναι δυνατό να ενσωματωθεί λόγω μικρού μεγέθους της συσκευασίας, όπως συμβαίνει με τα προϊόντα μακιγιάζ.

Φυσικά, όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται στον πίνακα FORMULA FACTS είναι διαθέσιμες και γι’ αυτά τα προϊόντα, αρκεί να μας γνωστοποιήσετε τα προϊόντα ΚΟΡΡΕΣ για τα οποία ενδιαφέρεστε.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στα προϊόντα μας.

Με εκτίμηση,

Ομάδα Εκπαίδευσης ΚΟΡΡΕΣ»

 

Το συμπέρασμα για εμένα, είναι ότι παρ’ όλο, που δεν έχουν ομαδοποιημένα σε λίστα τα αυστηρώς vegan προϊόντα τους, πράγμα, που θα μας διευκόλυνε πολύ.. πρόκειται για μία εταιρεία με ηθικές αρχές, που δεν εκμεταλλεύεται τα ζώα και δεν θυσιάζει τα πάντα στον βωμό του κέρδους. Σημαντικό επίσης ότι έχει καλή επικοινωνία με το πελατειακό της κοινό και αφουγκράζεται τις ανάγκες και επιθυμίες μας.

Συμφωνείτε; Ποια είναι η δική σας γνώμη;

 

Ηλέκτρα Ραδιώτη

Ίσως σας αρέσουν..

Χρησιμοποιούμε Cookies για την καλύτερη εμπειρία σας
Συνεχίζοντας αποδέχεστε την
Πολιτική για Cookies
Ναι, Δέχομαι!
Δε Δέχομαι