Καλλισθενική αγωγή

by Electra Radioti

Η καλλισθενική αγωγή είναι ένα σύστημα προπόνησης, που δημιουργήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα και χρησιμοποιήθηκε από αθλητές και πολεμιστές στο παρελθόν, όπως τους Σπαρτιάτες αλλά και τον στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προκειμένου να επιτύχουν την τέλεια φυσική κατάσταση, που απαιτούσε ο τρόπος ζωής τους.

Βασίζεται στην αρχή της προοδευτικότητας και για αυτόν τον λόγο δεν προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία ή αθλητικό υπόβαθρο. Είναι γυμναστική, φιλική προς όλες τις ηλικίες και ενδείκνυται ακόμα και για αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς. Χρησιμοποιεί το βάρος του σώματος του ασκουμένου και δεν γίνεται χρήση ελεύθερων βαρών. Αντιθέτως, ο αθλούμενος χρησιμοποιεί τον χώρο και τα αντικείμενα γύρω του, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το δικό του βάρος για να ασκηθεί.

Μέσα από μία ανεξάντλητη ποικιλία ασκήσεων ο κάθε ένας που ασχολείται με την καλλισθενική έχει την δυνατότητα να φτάσει τις δεξιότητες του σώματός του στα άκρα, προχωρώντας πάντα με τον δικό του ρυθμό και σε συνάρτηση με τον τρόπο, που ανταποκρίνεται το σώμα του. Δίνοντας έμφαση στην κινητικότητα των αρθρώσεων και την σταδιακή ενδυνάμωση των μυών σε όλο τους το εύρος, η καλλισθενική αγωγή μεταμορφώνει το σώμα σε ένα υπερεργαλείο, που πέρα από μία ωραία εμφάνιση, παρέχει ποιότητα στον καθημερινό τρόπο ζωής με λειτουργική δύναμη, ευεξία, χωρίς τραυματισμούς και πόνο.

Παράλληλα, ο αθλούμενος εξασκεί την ευλυγισία, την ισορροπία και την συγκέντρωσή του, δεξιότητες άρρηκτα συνδεδεμένες με την καλλισθενική, μιας και το συγκεκριμένο σύστημα προπόνησης αποτελείται από συνδυασμό όλων των παραπάνω και για αυτό γυμνάζει σφαιρικά το κορμί.

Στην σχολή μας διδάσκεται αυτό ακριβώς το σύστημα προπόνησης, σε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για αυτόν τον σκοπό, με προτεραιότητα την ασφάλεια και σταθερές την σωστή εκγύμναση και την ψυχαγωγία των μαθητών μας. Μία παιδική χαρά ενηλίκων, για να αφήνετε πίσω την ένταση της καθημερινότητας, αποκομίζοντας όλα τα οφέλη της αγωγής των προγόνων μας. Μέρος του πιο εξελιγμένου πολιτισμού του κόσμου, η καλλισθενική αγωγή είναι η κληρονομιά μας, ένας πραγματικός θησαυρός.

Related Posts

Leave a Comment