Είμαι η Ηλέκτρα Ραδιώτη και είμαι ο κανένας.

by Electra Radioti

Αθλήτρια και προπονήτρια καλλισθενικής, ιδιοκτήτρια του Fitnovation Gym στην Αθήνα. Είμαι vegan όσο δεν πάει και ο στόχος μου είναι να διαδώσω την ιδέα του βιγκανισμού και να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο, ιδιαίτερα στην χώρα μου την Ελλάδα. Θέλω να κάνω αυτόν τον πλανήτη ένα καλύτερο μέρος για όλους μας ανεξαιρέτως.

Σέβομαι τον ελληνικό πολιτισμό, την κληρονομιά μου, μα δεν είμαι αρχαιολάτρης, δεν ζω στο παρελθόν. Ζω στο Εδώ και στο Τώρα. Τον μόνο τόπο και χρόνο, που υπάρχει για την γήινη αντίληψή μου.

Συνειδητοποιώ ότι η υφήλιος βρίσκεται υπό κατοχή και πόλεμο. Δεν το βλέπετε? Είμαστε υπόδουλοι, σύγχρονοι σκλάβοι. Όλοι. Από τις Η.Π.Α. μέχρι το τελευταίο παιδί στην Αφρική. Είμαι και νιώθω υπεύθυνη για την σωτηρία της γης. Για αυτό θα ξεκινήσω με την πατρίδα μου. Εγώ και μόνο εγώ φταίω αν δεν σωθεί, όπως είπε ο Καζαντζάκης. Αν ο καθένας κοιτάξει να σώσει τον κόσμο του, την πατρίδα του, τον τόπο του, ο κόσμος όλος θα σωθεί. Η ισχύς εν τη ενώσει.

Έχω χρέος απέναντι στην Ελλάδα μου. Τι να την κάνω μία ζωή μέσα στην σκλαβιά? Ο Έλλην ζει ελεύθερος ή πεθαίνει μαχόμενος για την ελευθερία και τα ιδανικά του.

Και όταν γράφω «Έλλην» δεν εννοώ κάθε έναν, που μιλάει ελληνικά. Αυτοί είναι ελληνόφωνοι. Ο Έλλην είναι ποιότητα ανθρώπου, όχι φυλή. Είναι τίτλος, είναι τιμή, είναι βαθμίδα ήθους και γενναιοψυχίας.

Είμαι καλλισθενική. Στο κορμί και τους τρόπους του νου μου. Άρα οφείλω να διατηρώ κάλλος εξωτερικά και εσωτερικά σε ένδειξη τιμής προς την Μητέρα Φύση, που με δημιούργησε και ψυχικό σθένος, που με απομακρύνει από την τάση της απογοήτευσης, τον φόβο και την απελπισία. Οφείλω να διατηρώ τις δονήσεις μου υψηλά, για αυτό επιλέγω πάντα την θετική προσέγγιση και όχι την επίδειξη φρικαλεοτήτων.

Σε αυτήν την ιστοσελίδα, δεν θα αναπαράγω τις φρικαλεότητες αυτού του κόσμου, τον πόνο, τον σαδισμό, τον βασανισμό και τις συμφορές. Θέλω απλώς να σου δείξω ότι στην άλλη πλευρά το γρασίδι είναι πιο πράσινο. Ότι υπάρχει άλλη πλευρά!

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ίσως δεν έχεις δυσανεξία στην λακτόζη για παράδειγμα, απλά δεν είσαι προορισμένος να τρέφεσαι με αυτήν? Ότι βαφτίζουμε δυσανεξίες τα ψέμματά τους, ότι καθιστούμε τους εαυτούς μας λίγους κάνοντας πράγματα που δεν γεννηθήκαμε να κάνουμε και είναι έξω από την φύση μας?

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι πρεσβεύουν τα δόγματα και οι θρησκείες που πιστεύεις? Πόσο αληθινές γίνεται να είναι όταν περιγράφουν μόνο φρικαλεότητες, παιδεραστίες, αιμομιξίες και μιαρότητες? Πόσα ψέμματα σου λένε όταν διδάσκουν «ου φονεύσεις», μα σε σπρώχνουν στην φόνευση με δόλο ψυχών και το Πάσχα χορεύουν μεθυσμένοι γύρω από πτώματα, που στάζουν αίμα ενώ σουβλίζονται? Όταν αναθεματίζουν στις λειτουργίες τους την Φύση και τους Έλληνες?

Ο Πυθαγόρας, ο Ορφέας, ο Πλούταρχος και οι λοιπές μέγιστες προσωπικότητες ήταν συμπτωματικά ακρεοφάγοι και δεν επέτρεπαν ή έκριναν ως αποκρουστική και άρρωστη την βρώση πτωμάτων? Αυτοί ήταν πιο χαζοί από εμάς τους «έξυπνους»?

Γη. Ένα τεράστιο σφαγείο. Κόλαση πάνω στην γη. Ποιος είναι ο πραγματικός διάβολος? Ποιος βράζει ζωντανά όντα, ποιος γδέρνει, ποιος δολοφονεί, ποιος σφάζει? Ο άνθρωπος. Αυτός είναι ο διάβολος. Μην τον ψάχνετε έξω από εσάς. Ζει μέσα μας.

Ζούμε σε περίοδο πολέμου. Έναν πόλεμο ύπουλο, δολοφονικό όπως κι οι υπόλοιποι, μα δύσκολο να τον αντιληφθείς, γιατί γεννήθηκες και γαλουχήθηκες μέσα σε αυτόν. Ζούμε σε ένα τεράστιο σφαγείο ζώων και ανθρώπων. Καλά διάβασες. Νομίζεις ότι μόνο τα ζώα σφάζονται? Γνωρίζεις τον νόμο της ανταποδοτικότητας? Ό,τι δίνεις θα λαμβάνεις. Πάντα. Νομίζεις ότι τυχαία προσπαθώ να διαδώσω τον βιγκανισμό? Δεν καταλαβαίνεις ότι ο βιγκανισμός ή μάλλον η απουσία του έχει απόλυτη σχέση με όσα βιώνουμε? Με τα σημάδια των καιρών? Πώς περιμένεις να σφαγιάζεις ανελέητα και να κακοποιείς και να μην λάβεις πίσω μάχαιρα σε ένα ανταποδοτικό Σύμπαν?

Στόχος τους η διάσπαση της προσοχής μας. Η δουλεία μέχρι τον αργό θάνατο. Όταν έχεις να ασχοληθείς με προβλήματα, χάνεις την ουσία, την εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει γύρω σου και κάτω από την μύτη σου.

Οι οθόνες μας κρατάνε με το κεφάλι σκυμμένο. Οι σκλάβοι σκύβουν το κεφάλι. Το σώμα παίρνει και διαβιβάζει λάθος μηνύματα. Τυχαίο κι αυτό?

Ο κόσμος δεν είναι τέλειος. Το να μαθαίνει κανείς να αντιμετωπίζει τα ελαττώματα του κόσμου και να τα αποδέχεται, είναι φυσιολογικό κομμάτι της ζωής. Αλλά έρχεται ένα σημείο, που αυτές οι ατέλειες γεννούν μία μεγαλύτερη συντριπτική συνειδητοποίηση. Ό,τι κάτι πρέπει να αλλάξει..

Δεν θέλω πια να ταΐζω την μηχανή. Δεν θέλω να είμαι γρανάζι του συστήματος. Ούτε να νιώθω μικρή και ανήμπορη. Θέλω να σταθώ στο ύψος μου και να αναλάβω την ευθύνη μου.

Δεν θέλω να προσηλυτίσω κανέναν. Θέλω ο καθένας να ξεκινήσει να σκέφτεται και όλοι οφείλουμε να βαδίσουμε προς την αλήθεια. Η αλήθεια είναι πάντα μία.

Πρέπει κανείς πάντα να ψάχνει τον τρόπο να αλλάζει τον όλεθρο σε ευλογία. Αυτή είναι η τέχνη της ζωής. Ας μετατρέψουμε αυτές τις πληγές σε ευλογίες.

Για αυτό σου λέω ξανά.

Είμαι η Ηλέκτρα Ραδιώτη και είμαι ο κανένας.

Related Posts

Leave a Comment