Η Φωτιά

by Electra Radioti

Μα τι είναι αυτό που μου συμβαίνει; Μια φωτιά καίει μέσα μου. Ακατάπαυστα, αδιάλειπτα, ανελέητα. Έχει την βάση της στο ηλιακό μου πλέγμα, μα ανεβαίνει μέχρι το κέντρο του θώρακα και με καίει. Δεν με αφήνει να ησυχάσω, δεν με αφήνει να κοιμηθώ.. Mε συνδέει με τον πλανήτη, μου μαρτυράει τα μυστικά αυτού του κόσμου και με γεμίζει ευθύνη. Δεν έχω το άλλοθι της άγνοιας, αδυνατώ να αδιαφορήσω. Καίγομαι ολόκληρη και δεν ξέρω πώς να εξηγήσω σε όλους τι βιώνω. Πάνε χρόνια τώρα. Κάποιο βράδυ είδα καπνούς να βγαίνουν από τα χέρια μου. Νομίζεις είμαι τρελή; Ναι.. κι εγώ καμμιά φορά. Μα το έζησα, το είδα να συμβαίνει.

Φωτιά.. σκληρή, ανήλεη θα σε γονατίσει στο έδαφος αν είσαι ιερόσυλος. Ή θα σε γεμίσει άσβηστη ενέργεια, άπειρη να αναβρύζει από τα άκρα σου σαν να είσαι ημίθεος.. Για να εκτελέσεις το Μεγάλο Έργον. Μα όλα έχουν ένα κόστος. Το ξέρω θα φύγω μια μέρα. Όμως πρώτα κάτι έχω να κάνω. Γιατί εγώ; Γιατί όχι; Δεν είναι επιλογή μου, είναι μονόδρομος. Είμαι εργαλείο της φωτιάς, δεν μου αφήνει επιλογή.

Νιώθω το Σύμπαν να πάλλεται μέσα μου ή πάλλομαι μαζί του, δεν ξεχωρίζω πια. Δεν σωπαίνει, δεν καταλαγιάζει. Δεν με αφήνει να αναπνεύσω όταν φουντώνει, δεν βλέπω πια με τα μάτια μου, μόνο αισθήσεις γίνονται όλα.. μόνο δονήσεις κι ενέργεια. Και εμπρός μου τα χαράγματα στο μέτωπο. Χρυσά πάντα σύμβολα γνώριμα, μα λησμονημένα. Τι να σημαίνουν;

Μα γιατί τα γράφεις αυτά, ποιος θα σε ακούσει, ποιος να σε πιστέψει; Κάτι έχει ανοίξει μέσα μου και δεν κλείνει πια, το ξέρω. Μα γιατί τα γράφεις αυτά.. Γιατί θα πνιγώ. Τόση μοναξιά όταν δεν σε νιώθει κανείς.. Μα πριν φύγω, τουλάχιστον ένας, θέλω να ξέρει. Εκείνος. Να ξέρει τι μου συνέβαινε, γιατί έφυγα κι ότι δεν είχα επιλογή. Να μην με μισήσει, να καταλάβει. Τουλάχιστον ένας, Εκείνος.

Νομίζεις ότι γράφω ποιήματα, μα γράφω γεγονότα.

Ηλέκτρα Ραδιώτη

 

Ίσως σας αρέσουν..

Χρησιμοποιούμε Cookies για την καλύτερη εμπειρία σας
Συνεχίζοντας αποδέχεστε την
Πολιτική για Cookies
Ναι, Δέχομαι!
Δε Δέχομαι