Αποχή από την γυμναστική λόγω κορωνοϊού

by Electra Radioti
Με όσα συνέβησαν από τις αρχές κιόλας του 2020 με τον κορονωϊό και την καραντίνα, μία νέα πραγματικότητα, η οποία μας επεβλήθη έγινε η ζωή μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο εγκλεισμός, η απομόνωση και η αποχή από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες έγιναν καθημερινότητα. Σε κάποιους αυτό κόστισε περισσότερο από άλλους λόγω διαφορετικών συνθηκών και η ψυχολογία χτυπήθηκε βαριά.
Πιο συγκεκριμένα για τους αθλητές και τους ασκούμενους, που αγαπούν την εκγύμναση, καθώς και για όσους η γυμναστική είναι τρόπος ζωής, εκτόνωσης και πηγή χαράς. Για αυτά τα άτομα γράφεται το παρόν.
Αναρωτιέστε γιατί δεν είστε δραστήριοι πια, πού πήγε η ενέργειά σας και γιατί δεν έχετε όρεξη ούτε για τα αγαπημένα σας πράγματα, ακόμα κι αν μπορείτε να τα κάνετε. Έχετε χάσει το κίνητρο και την θέλησή σας. Δεν μπορείτε να βρείτε τι σας φταίει και η προπόνηση μοιάζει μαρτύριο. Την αποφεύγετε και βρίσκετε δικαιολογίες ή την αναβάλλετε συνεχώς για “αύριο”. Παρατηρώντας τον εαυτό σας να κάνει ό,τι χρόνια βλέπατε στους άλλους, θλίβεστε ακόμα περισσότερο και μπαίνετε σε έναν φαύλο κύκλο απογοήτευσης.
Σταματήστε. Είναι φυσιολογικό. Είναι θέμα κακής ψυχολογίας.
Αν λοιπόν, έχετε καιρό να κάνετε προπόνηση και η αποχή σας έχει κόψει τα φτερά και την διάθεση για άθληση.. αν δυσκολεύεστε ακόμα και να σηκωθείτε από τον καναπέ, ενώ πριν ήσασταν αρκετά ενεργοί..
Φιλική συμβουλή: ετοιμάστε ένα πολύ εύκολο πρόγραμμα γυμναστικής. Ένα πρόγραμμα που κάποτε θα σας ήταν προθέρμανση. Φερθείτε στον εαυτό σας σαν ήταν αρχάριος. Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική, ξεκινήστε χαλαρά και μην περιμένετε τίποτα! Κανένα αποτέλεσμα. Αυτή θα είναι γυμναστική για την ψυχή, όχι το σώμα. Οπότε δεν χρειάζεται να είναι βαριά.
Θα σας βοηθήσει πολύ να μπείτε σε μία σειρά εκ νέου και θα σας τονώσει την διάθεση η ολοκλήρωση ενός προγράμματος, ακόμα και αν είναι εύκολο. Είναι πολύ καλύτερο αυτό από το να προσπαθήσετε να εκτελέσετε κάποιο από τα προγράμματα που ακολουθούσατε στο παρελθόν και να απογοητευτείτε. Μην παραλείψετε να πείτε πολλά “μπράβο” στον εαυτό σας! Τα έχει ανάγκη.
Είναι όλα θέμα ψυχολογίας κατά βάση. Η γυμναστική στο σπίτι είναι μία υπέροχη λύση, αλλά δεν είναι αυτό στο οποίο έχουμε συνηθίσει, οπότε θέλει άλλη αντιμετώπιση. Ας δείξουμε κατανόηση στον εαυτό μας. Και ας του δώσουμε χρόνο.
Ηλέκτρα Ραδιώτη

Related Posts

Leave a Comment